A Varázsütés – Hazatérés

????????????????????????????????????

Hazatérés

Beni a kuckójában ült. A szomszédok üvöltöztek, zengett a ház. Fülhallgatót tett fel, és rockzenét hallgatott. A híreket böngészte. Imádta az internetet! Kutyája elégedetten nyújtózott a padlón. Az óriási Foltos szőnyegként töltötte be a teret. A legtöbb hír átlagos volt, de akadt egy bombasztikus! Így szólt:

Hihetetlen események a bolygón! Szerte a világon rengeteg gyerek bukkant fel a közterületeken, látszólag a semmiből. Fiúk és lányok, kisebbek és nagyobbak. Az egész Földgolyón! Az utcán sétálnak, a parkokban játszanak. Nem tudni, honnan jöttek. A legtöbben nem beszélnek. Aki mégis megszólal, képtelenséget mesél!

Egy lány azt mondja, hogy egy másik világból érkeztek. Régen a Földön éltek, de elmenekültek, mert nem érezték jól magukat. Féltek, mert bántották őket. A másik világban a Törődéstündér vigyázott rájuk. A tündérnek ez volt az egyetlen feladata: vigyázni a hozzá érkező gyerekekre. Jó volt vele, biztonságos.

De aztán jött a Varázsütés. Ezt egy hatalmas erő birtokolta. A Varázsütés pedig egy csapásra eltörölte a Földről a bántást. A gyerekeknek így haza kellett jönniük a Földre. Sőt, maga a Törődéstündér küldte őket vissza, hogy próbáljanak újra szerencsét.

Beni hitetlenkedve olvasta a sorokat. Észrevette, hogy Foltos nyugtalankodik. A kutya felugrott és izgatottan szimatolt. Beni tovább olvasott:

A Földre több ezer gyerek érkezett! A miniszter azt mondja: szakemberek fogják megvizsgálni őket, és biztonságos helyen, nagy gyerekotthonokban kapnak szállást. Gondoskodni fognak róla, hogy jól érezzék magukat. A gyerekek azt mondják, saját akaratukból mentek el régen.

Beni abbahagyta az olvasást és a nyugtalan Foltossal kilépett a gangos ház belső udvarára. A kertben ott volt egy ismeretlen fiú. Foltos rohanni kezdett felé.

– Foltos! – kiáltotta Beni. És látva a fiú riadt arcát, gyorsan hozzátette még: – Ne félj, nem fog bántani.

A kutya megszimatolta a fiút, az pedig végül megsimogatta.

– Te is a többi gyerekkel jöttél a másik világból? – szólította meg Beni. – Most láttam a híreket.

Az ismeretlen fiú elmondta, hogy ő is a Törődéstündértől érkezett. Régen, mikor kisebb volt, elhagyta a szüleit. De nem volt nagyon jó a tündérnél sem. Aki most, hogy eljött a Varázsütés, és minden gyerek biztonságban érezhette magát a Földön, hazaküldte őket.

Beni rájött, hogy a fiúnak nincs hová mennie. Talán behívhatja magukhoz. Csak egy napra. Anya, ha este hazajön, biztosan megengedi, hogy náluk aludjon. Hogy vacsorázzon egy jót. Máskor is aludtak már nála barátok és anya mindig kedves volt velük. Ennek a fiúnak ráadásul kék, zöld és sárga foltok voltak a bőrén, soványnak tűnt és nem is volt túl tiszta.

A fiú mesélt egy kicsit magáról. Neki is Beni volt a neve. Bár már tíz éves volt, annyi, mint ő, de nem járt iskolába.

Elkezdtek focizni az udvaron.

És az ismeretlen Beni végül beleegyezett, hogy együtt megvárják Anyát.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s